Plastens fördelar

Utvecklingen på material- och produktionssidan gör att plast alltmer utmanar de konventionella lösningarna. Där aluminium tidigare varit självskrivet finns det ofta idag flertalet lösningar i plast som kan reducera såväl vikt som kostnader, utan att tumma på vare sig hållfasthet, finish eller total kvalitet.

Där gummilister länge varit det enda alternativet finns det idag en rad nya plastalternativ som matchar de traditionella gummiegenskaperna och kombinerar dessa med plastens kvalitéer och möjligheter.

Nya plastmaterial och smarta kombinationer med fibrer, glas, metall och trä ger en uppsjö av smarta alternativ. Dessutom med nya, ögonbrynshöjande fördelar. För att inte tala om de möjligheter som öppnas genom co-extruderade profiler med flera egenskaper i en och samma lösning. Tänk produkter som är hårda OCH mjuka eller varför inte tätande OCH fixerande! Helt enkelt, en och samma list kan ersätta flera andra delkomponenter och man kan korta produktionskedjan, underlätta montering och spara såväl tid som pengar.

En spännande utveckling, som gör det svårt att tvärsäkert säga vilka plastprofiler som hör till vilka branscher. Indelningen i kategorier och verksamhetsområden börjar alltmer suddas ut. Idag handlar det mer om att jämföra med det bästa och de bästa, oavsett bransch och att kunna vända omöjligheter till möjligheter och föreslå enkla lösningar för komplicerade kundbehov som sedan kan tillverkas kostnadseffektivt och i stora serier med rätt kvalité.

Vill du bli kontaktad?

Funderar du på nåt och vill att vi kontaktar dig? Lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Du kan också hitta rätt

kontaktperson här.

Scroll to Top