Plastex och Plastteknik går samman under gemensamt varumärke

Nyhetsbakgrund 2
Idag meddelade Plastex VD, David Burén, och Plasttekniks VD, Andreas Wiklund, att bolagen går samman under det gemensamma varumärket Plastex och blir därmed helhetsleverantör inom form- och strängsprutning samt efterbearbetning av produkter i plast.

Beslutet är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete där man tillsammans erbjudit den svenska och nordiska marknaden tillverkningstjänster av både extruderade och formsprutade produkter från en och samma leverantör.

– Det här är resultatet av ett tätt och fruktbart samarbete. När marknadens respons blev så pass stark så blev fusionen nästa logiska steg. Tillsammans kommer vi nu, med våra dubbla specialiserade fabriker, att kunna skapa ett av Nordens bredaste och konkurrenskraftigaste erbjudanden, säger David Burén.

Andreas Wiklund fortsätter: – Många kunder har förstått fördelarna med att arbeta mot en leverantör. Att kunna beställa både extruderade, formsprutade och bearbetade produkter från ett och samma ställe sparar tid och pengar. Dessutom blir det mindre tidsspill än om man använder flera leverantörer, då de har olika planering och ställtider. Man slipper också en massa onödiga transporter, avslutar Andreas Wiklund som axlar rollen som Platschef på Plastex Formsprutningsfabrik.

Tittar man tillbaka på året som gått så kan det konstateras att det varit ett mycket framgångsrikt år. En rad nya, välkända varumärken som t ex Clas Ohlson, Jackon, LKAB och den norska elkedjan Elköp samt även en internationell medicinteknikkoncern som vänt sig till Plastex för tillverkningstjänster.

I samband med samgåendet lanseras även en helt ny webbplats för att synliggöra det nya helhetserbjudandet.

Rulla till toppen