Ett halvt sekel av kundförtroenden

Vi gillar våra kunder och våra kunder gillar oss. I snart 50 år har vi tillverkat detaljer och profiler till alla möjliga branscher och kundförtroendena har blivit många. Vi hoppas att vi även kan hjälpa dig och ditt företag, välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Leveranssäkerheten avgjorde

"Plastex stabilitet, smidighet och
leveranssäkerhet gjorde valet enkelt för oss"

"Vi har jobbat med Plastex i 20 år, ett samarbete som präglas av nära relationer samt hög kompetens och kvalitet. Idag levererar Plastex plastlister till relingen på våra båtar och kanoter samt köllister som från insidan av båten ska täcka fog och skruvar. Om lister ska tas fram för en ny båt- eller kanotmodell presenterar konstruktören en ritning för Plastex som sedan kommer med ett produktförslag och ett pris. Det är väldigt tryggt och enkelt för oss."

Cecilia Linder, VD
Linder Aluminiumbåtar AB

LKAB Kimit

Spärrfjädrar får
sprängämnet på plats

LKAB Kimit är en svensk leverantör av sprängämnen för gruvindustrin och en av Sveriges största enskilda sprängämnestillverkare. De vände sig till Plastex eftersom de hade behov av att utveckla spärrfjädrar i ett antal olika dimensioner.

För att utvinna malm ur berg så använder man sig av s k skivrasbrytning vilket innebär att man skapar hålrum i malmkroppen genom borrning och sprängning. I varje borrhål placeras en laddning med sprängämnen och för att förhindra att laddningen glider ut så behöver man placera en spärrfjäder i borrhålsmynningen. Eftersom dimensionerna i borrhålen kan variera så behövde man spärrfjädrar som motsvarar borrhålsdimensionerna.

Plastex extruderar själva sprängrören och formsprutar spärrfjädrarna i en solid plast med rejäla vingar för att skapa ordentlig friktion mot borrhålsväggen.

YouZee’s smarta idé fick se dagens ljus

YouZee’s smarta idé fick se dagens ljus

YouZee är ett lokalt företag som tillverkar clip-in glasögon till goggles för de som har en aktiv livsstil och bär glasögon och inte vill eller kan använda linser. Helt enkelt, den perfekta lösningen för alla som behöver glasögon när man åker skidor och snowboard, kör skoter, enduro, motocross, cyklar downhill eller spelar paintball. 

Innovativa kabelkanaler hos Clas Ohlson

Plastex eFlex kabelkanaler

Plastex är lyhörda för våra önskemål och kan erbjuda oss de bästa lösningarna på ett utmärkt sätt. De har visat att de kan leverera det vi, och indirekt våra kunder behöver. De kan t ex fånga upp en idé vi har, eller själva komma med en idé, som sedan utmynnar i en produkt hos oss. Bland annat har de skräddarsytt en förpackningslösning som är anpassad för hanteringen i våra butikshyllor. De har också utformat logistiklösningar med täta leveranser som är planerade årsvis. Så vitt jag vet har det aldrig klickat. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete.

Torbjörn Johnsson
Produktansvarig på Clas Ohlson

Läs mer om våra smarta kabelkanaler

Starka relationer med hög kompetens

"Vi valde Plastex för deras
leveranssäkerhet, pris och kvalitet"

"Plastex tillverkar våra gula täcklister som läggs ovanpå ISODRÄN skivan som kombinerar dränering och värmeisolering med kapillärbrytande funktion i en enda, genialt enkel produkt – smidigt och kostnadseffektivt. Isodrän och Plastex samarbete präglas av en stark relation med hög kompetens och svensktillverkad kvalitet."

Svante Andersson
Försäljningschef, ISODRÄN

New Boliden

Kombination av extrudering
och formsprutning gav guld

Boliden är en av Europas största leverantörer av metaller med en omsättning på cirka 50 miljarder SEK. Huvudmetallerna är zink och koppar. Andra metaller som Boliden framställer är bland annat bly, guld och silver.

De gav oss en rejäl utmaning då man ville hitta en kostnadseffektivare och hållbarare kantlist till sina 43 000 plåtar som används till elektrolytisk utfällning av koppar. Höga krav på lång livslängd, flexibilitet och mycket god passform. De lister man använde var inte tillräckligt raka och höll därför inte tätt vilket försvårade processen.

Först extruderades fram en rak och formstabil profil som sedan efterbearbetades genom infräsning av ett exakt spår i profilen. Detta för att uppnå optimal passform mot kopparplåten. Dessutom formsprutades inserts och en toppinne som säkerställde att kantlisten verkligen sitter kvar under själva anrikningsprocessen.
Scroll to Top