Exeri – En plastkonstruktion för extrema väderförhållanden

Exeri har erfarenhet av sensornät, nätverksövervakning, militära ledningssystem, säkerhet och kommunikationssystem. Exeri har utvecklat Smart Grid Surveillance (SGS), en lösning som dramatiskt förbättrar övervakningen av elnätet. När ett fel uppstår kan systemet berätta exakt var det inträffat och snabbaste vägen dit.

Plastex fick i uppdrag att ta fram en lösning för att kapsla in elektroniken och Exeri hade stora krav.
– Vi hade behov av en plastkonstruktion som krävde många speciallösningar och detaljer. Den skulle vara rationell att hantera och tåla extrem kyla, stark sol och hög värme. Vi visste hur den skulle fungera men behövde hjälp med att hitta lösningar på hur den skulle göras, berättar Stefan Burström CTO på Exeri.

Tillsammans så tog man fram den bästa lösningen. Exeris kunskap om produktens tillämpning och användning tillsammans med Plastex know-how så tog man fram utformningen av produkten och det verktyg som krävs för att kunna tillverka den.

– Vi fick också stor nytta av möjligheten att få printfiler som vi kunde köra i vår egen 3D-skrivare för att kunna se om det skulle fungera. Nu har vi en färdig produkt som är ute på marknaden i Sverige och som förhoppningsvis ska vidare ut i världen. När vi får behov av fler och nya lösningar så kommer vi definitivt att vända oss till Plastex igen, avslutar Stefan Burström.

 

exeri animated 2

Visa fler case

Rulla till toppen